Korekcijska očala

Morda iščete ali ste pričakovali spletno predstavitev zadnjih modelov korekcijskih očal. Ker pa se zadnja leta kolekcije dopolnjujejo štirikrat letno, so predstavitve modelov in pripadajočih cen na spletnih straneh vse bolj redke. Skoraj nemogoče je namreč prikazati realno sliko ponudbe več kot tisoč korekcijskih očal v vsaki poslovalnici. Prav tako so preko celega leta na voljo različni popusti in znižane cene korekcijskih očal.

Korekcijska očala nam poleg izboljšane ostrine vida tudi zmanjšajo moteče bleščanje (npr. delo z računalnikom ali drugi zasloni, nasproti vozeča vozila, umetna svetloba), zmanjšajo glavobol in tudi pomagajo odpraviti ali zmanjšati škiljenje.

Prijavite se na pregled vida in naši očesni strokovnjaki bodo z veseljem preverili vaš vid in svetovali pri izbiranju korekcijskih okvirjev.

Očala za računalnik z zaščito pred modro svetlobo

 

Zaradi porasta uporabe računalnikov, pametnih telefonov in drugih tehnologij, se povečuje število težav s suhimi in pekočimi očmi, glavoboli, slabšim vidom, razdraženostjo in nespečnostjo. Vzrok je modra svetloba, ki je sicer prisotna tudi v naravni svetlobi in je v normalnih količinah koristna za naš bioritem, saj telesu sporoča kdaj naj bo budno in kdaj naj gre spat. Prekomerna izpostavljenost modri svetlobi pa povzroča naprezanje oči, nespečnost in povečuje tveganje za degeneracijo makule oz. rumene pege.

 

Vsem, ki veliko časa preživijo ob zaslonih in led lučeh, se priporoča očala za računalnik z nanosom Xblue – Blue light blocker. Na voljo so očala za računalnik z dioptrijo in tudi brez.

 

Xblue nanos tudi izboljša kontrast slike in predvsem poskrbi za bolj udoben in sproščen vid. Nanos je na voljo na vseh vrstah očalnih stekel, tako enožariščnih, kot tudi progresivnih, ne glede na dioptrijo.

 

 

Ray-Ban očala

 

Zaradi velike priljubljenosti in kvalitete so korekcijska očala Ray-Ban v Sloveniji in svetu ena izmed najbolj prodajanih znamk. Na trgu je žal mnogo ponaredkov, originalna Ray-Ban očala pa so na voljo samo pri pooblaščenih boljših optikih. Korekcijska očala Ray-Ban najdete v vsaki poslovalnici Optike Plus.

V vseh poslovalnicah Optike Plus si lahko ogledate zadnje kolekcije korekcijskih očal.

Kako izbrati pravi korekcijski okvir?

Izbiranje pravega korekcijskega okvirja je ena bolj zanimivih, a hkrati odgovornih nalog, saj bomo okvir uporabljali več let. Pri izbiri je pomembno, da upoštevamo barvo oči, kože in las, obliko obraza, ne smemo pa pozabiti tudi trenutne ali bodoče frizure, garderobe, makeup-a in okoliščin, v katerih se bomo znašli s korekcijskimi očali.

Poleg estetskega dejavnika je najbolj pomemben kriterij ob izbiranju korekcijskih očal udobno prileganje okvirja, uporabnik pa se mora tudi po več urah uporabe z očali dobro počutiti.

Progresivna očala

Progresivna ali kombinirana očala združujejo več dioptrij v enem steklu, zato jih lahko uporabljamo za branje in gledanje na daljavo, pa tudi za uporabo na sredinski razdalji, npr. v pisarni, ob računalniku, v delavnici ali kuhinji.

Progresivna očala so vrhunski tehnološki produkt, saj z njimi pridobimo troja očala v enih. Izredno pomemben je izbor kvalitetnih progresivnih stekel s čimbolj udobno razporeditvijo vidnih polj in kakovostnimi nanosi proti bleščanju, mehanskim poškodbam in umazaniji.

V poslovalnicah Optike Plus je na voljo več izvedb zadnje generacije progresivnih stekel za različne dioptrije namene. Nekatera progresivna stekla imajo večji poudarek na pisarniškem in bližinskem delu (obstajajo celo posebna office stekla), druga bolj za dejavnosti na prostem, a še vseeno tudi za branje. Vsa navedena stekla imajo tudi opcijo dodatne stalne ali avtomatske (Transition foto) zatemnitve, UV zaščite in nanosa za lažje čiščenje.

Korekcijska očala

Korekcijska očala so pripomoček za boljši vid, zmanjšanje bleščanja, korekcijo ostrine in zaščito oči. Namenjena so ljudem s slabšim vidom, ki s prostim očesom ne vidijo jasne in čiste slike. Korekcijska očala predpiše okulist ali optometrist, ki določi dioptrijo, optik pa predpisana korekcijska očala izdela. Vse to lahko uredite v Optiki Plus hitro in na enem mestu.

Poleg ostrega vida vam korekcijska očala pomagajo tudi ob motečem bleščanju (npr. nasproti vozeči avtomobili, delo pod umetno svetlobo, gledanje televizije ali delo ob računalniku), glavobolih ali škiljenju.

Korekcijska očala že veliko let ne služijo več samo kot optični pripomoček, ampak tudi kot modni dodatek, ki poudari osebnost lastnika. Zato je pravilen izbor pomembna in odgovorna naloga, pri kateri vam v poslovalnicah Optike Plus z veseljem strokovno pomagamo.

Potrebujete korekcijska očala, pa ne veste, kakšna so najbolj ustrezna za vas?
Korekcijska očala si v naših poslovalnicah po želji lahko ogledate ali preizkusite sami; v veselje pa nam je, če vam z našimi izkušnjami na področju očesne optike lahko priskočimo na pomoč.

Na vseh lokacijah Optike Plus lahko pred nakupom korekcijskih očal opravite okulistični pregled in nato izbirate med bogato izbiro modnih okvirjev več renomiranih blagovnih znamk.

Nezgodna opcija

Izgubljena, poškodovana ali uničena očala?

Ker vemo, da nesreča nikoli ne počiva, vam v Optiki Plus s sklenitvijo nezgodne opcije za samo 1.5 eur mesečno (velja za enožariščna očala, cena za večžariščna očala znaša 3.- eur mesečno) v primeru uničenja, izgube ali poškodovanja očal zagotovimo popolnoma enaka očala s 50% samoudeležbo. Premija za drugo leto je za polovico nižja.

Splošni pogoji:
Nezgodna opcija je na voljo izključno ob naročilu ali prevzemu korekcijskih očal. Možnost sklenitve nezgodne opcije je za obdobje 1 ali 2 leti. Podaljšanje po enem letu ni možno. Nezgodna opcija omogoča izključno nakup popolnoma enakih in kompletnih očal kot so navedena po kartoteki, v kateri je hkrati prodana tudi nezgodna opcija. V primeru koriščenja nezgodne opcije so na voljo enaka očala s 50% samoudeležbo. Vsaka nezgodna opcija je na voljo za enkratno koriščenje. S koriščenjem nezgodne opcije se opcija smatra za porabljeno in je ob koriščenju (na dan prevzema novih očal) možno skleniti spet novo z veljavnostjo 1 ali 2 leti. Cena nezgodne opcije je 1.5 eur na mesec z ddv za enožariščna očala in 3.- eur na mesec z ddv za dvo- ali večžariščna očala (bifokal, pisarniška stekla, progresivna stekla) v prvem letu in 0.75 eur oziroma 1.5 eur na mesec v drugem letu.

V naših poslovalnicah med drugim najdete tudi očala naslednjih blagovnih znamk.

Adidas, Ana Hickmann, Arnette, Betty Barclay, Calvin Klein, Carrera, Chloe, Cosmopolitan, Dolce&Gabbana, Elisabeth Arden, Emporio Armani, Exess, Fossil,  Freeland, Guess, Hugo Boss, J F Rey, Jisco, Just Cavalli, Kaos, Lamatta, Max&Co., MaxMara, Michael Kors, Oakley, Parasite, Polaroid, Police, Ralph Lauren, Ray Ban, Swarovski, Timberland, Tom Tailor, Tommy Hilfiger, Versace, Vogue