Kontaktne leče

Razvoj kontaktnih leč je v zadnjih letih močno napredoval, pripeljal je do vedno boljših materialov z večjo vsebnostjo vode, boljšo prepustnostjo za kisik in gladkejšo površino. S tem naše oko kontaktno lečo lažje sprejme in je praktično ne čuti več tudi po več urah uporabe.

Cenovno so kontaktne leče vedno bolj dostopne, zato se večina uporabnikov odloča za očesu bolj zdrave in glede nege enostavnejše enodnevne kontaktne leče. V primerjavi z dvotedenskimi ali mesečnimi kontaktnimi lečami pri enodnevnih ne potrebujemo posodice in tekočine za vzdrževanje. Lečo konec dneva zavržemo in naslednji dan vstavimo v oko svežo, popolnoma sterilno novo lečo.

V Optiki Plus priporočamo najnovejšo generacijo enodnevnih kontaktnih leč California Lens, katere združujejo izredno udoben material in eno najugodnejših cen na trgu (od 17.90 eur za 30 leč). Na voljo so tudi mesečne kontaktne leče California Lens, ki so prav tako kvalitetne in hkrati najcenejše kontaktne leče (od 8.90 eur za škatlo s tremi mesečnimi lečami) v ponudbi Optike Plus.

Zelo pomembno je, da ob uporabi kontaktnih leč redno opravljamo preglede vida (priporočilo zdravnikov enkrat na 6 mesecev), saj so leče kljub vrhunskim materialom tujek v očesu in potrebujejo odgovorno rokovanje in redno kontrolo.

V Optiki Plus lahko opravite test kontaktnih leč s pregledom vida, uvajanjem in vključenim testnim parom leč v vaši dioptriji.

Najcenejše kontaktne leče so na voljo že za manj kot 6.- € mesečno.

Prijavite se na pregled vida in naši očesni strokovnjaki bodo z veseljem preverili vaš vid in pomagali pri izbiri kontaktnih leč.

Zaradi situacije s COVID-19 lahko kontaktne leče in tekočine naročite preko naše spletne trgovine www.kontaktne-lece.si.