Sončna očala

Morda iščete ali ste pričakovali spletno predstavitev zadnjih modelov sončnih očal s cenami. Ker pa se zadnja leta kolekcije dopolnjujejo štirikrat letno, so predstavitve modelov in pripadajočih cen na spletnih straneh vse bolj redke. Skoraj nemogoče je namreč prikazati realno sliko ponudbe v optikah, prav tako so praktično preko celega leta na voljo različni popusti na sončna očala do 70%.

Sončna očala lahko uporabljamo kot modni dodatek, kateri poudari našo osebnost in stil, primarno pa kot zaščito pred škodljivimi UV žarki.

V Optiki Plus vam lahko poleg sončnih očal z UV zaščito izdelamo tudi sončna očala z vašo dioptrijo, katero vam lahko izmerimo v očesnih ambulantah Optike Plus.

Prijavite se na pregled vida in naši očesni strokovnjaki bodo z veseljem preverili vaš vid in pomagali pri izbiri sončnih očal.

Zaradi velike priljubljenosti in kvalitete so sončna očala Ray-Ban v Sloveniji in svetu ena izmed najbolj prodajanih znamk. Na trgu je žal mnogo ponaredkov, original sončna očala Ray-Ban pa so na voljo le v pooblaščenih boljših očesnih optikah. Sončna očala Ray-Ban najdete v vsaki poslovalnici Optike Plus.

V vseh poslovalnicah Optike Plus si lahko ogledate zadnje kolekcije sončnih očal.

Vsaka sončna očala imajo svojo energijo. Preizkusite lahko legendarna Ray-Ban Aviator očala in se počutite kot filmska zvezda, vsem znani Tom Cruise v filmu Top Gun. Lahko pa ste opaženi z najnovejšo kreacijo svetovno znanih blagovnih znamk.

Sončna očala kot modni dodatek odražajo slog vsakega posameznika. V Optiki Plus vam z veseljem pokažemo zadnje modele najboljših svetovnih znamk in vam ob izbiranju strokovno svetujemo.

S polariziranimi sončnimi očali lahko v sončnem in oblačnem vremenu vozite bolj varno, kvaliteta sončnih očal za šport pa vam bistveno polepša športne užitke.

Polarizirana sončna očala

Zakaj so sončna očala s polariziranimi stekli še boljša zaščita za vaše oči?

Sončni žarki, ki se odbijajo od vetrobranskega stekla, vodne površine, mokrega asfalta ali snega, proizvajajo svetlobo, ki povzroča bleščanje. Naše dojemanje oblik, barv in kontrasta postane spremenjeno, zato se v teh primerih vidljivost bistveno poslabša. Polarizirana stekla sončnih očal odbito in motečo svetlobo močno zmanjšajo, ali jo celo v celoti zaustavijo. S tem dobimo sliko brez motečih odsevov in smo tudi bolj varni v prometu.

»Polarizirana sončna očala so nujna za šoferje; v rjavi barvi koristijo celo v megli ali dežju. Zelo koristna so na snegu ali ob morju, ker zmanjšajo od vode ali snega odbito moteče bleščanje. Izredna pomoč pa so polarizirana sončna očala vsem ribičem, saj z njimi veliko bolje vidijo ribe pod vodno gladino. Ta pomoč je celo tolikšna, da so polarizirana sončna očala v Skandinaviji ob ribolovu zakonsko prepovedana.«